podi és podi

martedì 3 dicembre 2013

Camino del Urbión


ESP-IT-CAT


24/06/2013

En dirección al Urbión (2228 m; Soria - Burgos - La Rioja) habiendo iniciado el recorrido en la Laguna Negra (Soria) y con un paisaje que no esperaba en el centro de España porque en el imaginario siempre consideramos que todo es llano.
Aún quedaba una nieve insólita, pues algún lugareño nos resaltaba que no era normal a estas alturas de año que hubiera nieve ni había sido normal la cantidad de nieve acumulada durante el invierno de este 2013.
----------------------
Una gita che abbiamo fatto il giorno di San Giovanni. Andavamo diretti al picco Urbión, 2228 m. Un gruppetto da sette persone e un bimbo di 14 mesi che viaggiava alle spalle del suo caro papà. La gita era nove ore lunga ma non era difficile, soltanto camminare attraverso laghi, prati e vedute montagnose bellissime.
Le pietre ammassate indicavano il sentiero che dovevamo seguire; in spagnolo si chiamano hitos, in catalano fites. Qualcuano sa come si chiamano in italiano??
-----------------------
Seguim les fites que han de dur-nos al pic de l'Urbión, 2228 m, a la província de Sòria. Havíem sortit de la Laguna Negra i faríem una sortida circular a través de la Laguna Helada i Laguna Larga. Unes 7 a 9 hores amb un dinaret de grup dalt del cim.

PODI-.

5 commenti:

  1. Rispondo io alla mia domanda su come si dicono ai mucchi di pietre ammassate a modo di segnavia ai sentieri di montagna: sono noti sotto il nome di "ometti".

    podi-.

    RispondiElimina
  2. No tot es pla al centre... hi ha paisatges meravellosos, la Laguna Negra bonica de veritat.... A la meva terra a 'les pedres apilades, a les fites els hi diem 'pinganos' al jardí del poble tinc un racó ple d'aquestes piles de pedres... m'agraden les escultures que formen
    Abraçades

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Jo sempre em pregunto qui les va possant pels camins... En tot cas, col·laboro una mica que veig que estan una mica esfondrades i miro de reconstruir-les.

      podi-.

      Elimina
    2. Ja ja ja ... vas trobar 'los pinganos', ara tinc molts més, un petit jardí Zen.

      Abraçades

      Elimina
    3. hehehe... impossible no trobar-los; sempre els trobava quan duia gent a la muntanya i feia de "vocal" per llocs per on no havia anat abans: un cop trobaves un havies ja de cercar el següent... Això, o perdre's amb una bona tropa al darrere.

      Els teus els he trobats cercant quina és la terra a on es diuen "pinganos" i... d'on ets tu? és per Terol que els dieu així??

      Bona nit.

      podi-.

      Elimina