podi és podi

martedì 24 marzo 2009

El Guardián entre el Centeno - JD Salinger

CAT

El guardián entre el centeno - j d salinger



Un nou llibre a llegir... Vaja, no és gaire nou; és de mitjans de segle XX; un clàssic als EUA, on sembla ser que es venen uns 250.000 exemplars annuals.

Un llibre porta a un altre, si més no a mi em passa això molt sovint. Mentres llegia Tokio Blues, el seu protagonista, ficat en una habitació d'estudiants, llegia El Guardián entre el Centeno.

Certament, era una lectura apropiada per a l'estudiant de Tokio Blues, ja que tracta d'un jove estudiant que comparteix habitació amb d'altres estudiants, com a mínim a l'inici del llibre.

Aquest també és de biblioteca. Quan el vaig agafar vaig aprofitar per anar a veure a una amiga que treballa al costat de la biblioteca en qüestió i quedar amb un altre amic que hi viu relativament proper. Podríem dir, doncs, que aquest llibre és incentivador de les relacions socials, malgrat que el seu protagonista no sembli ser el paradigma de les mateixes.

Mentres el vaig llegint tinc la vaga sensació que ja me l'he llegit, fa molts, moltíssims anys... És posible que ho hagi fet; en tot cas, tot aquest fastiguejament i insatisfacció constant del "prota" em resulta familiar, per haver-ho llegit abans, no pas per haver-ho viscut.

podi-.

2 commenti:

  1. cuando te lo vi, pense que lo tenia en casa, voy a mirar....

    en la miniblibioteca de mi habitación no esta, puede que este en la super biblioteca de mi hermano, estoy segurisima de que ese libro esta en casa

    RispondiElimina
  2. JD Salinger va morir el 27 de gener de 2010. Poc després que publicà "el guardián entre el centeno" -1951- va decidir de desaparèixer de la vida pública.

    Aquesta voluntària desaparició ha donat lloc a un seguit d'històries sobre ell i sobre suposades rareses que li eren atribuïdes.

    Sembla ser, però, que devia portar una vida perfectament normal, normal per a algú que no hagués estat conegut per grans multituts.

    podi-.

    RispondiElimina