podi és podi

venerdì 27 luglio 2012

Plaça de la Revolució de setembre de 1868 - Xicranda



cat-it-esp

La plaça de la Revolució de Setembre de 1868 ens la trobem al barri de Gràcia, Barcelona; una de tantes placetes que té aquest barri. Durant el mes de juny, les xicrandes fan aquestes floretes liles que enlluernen la visió i provoquen una catifeta a primeres hores del matí.

El nom de la plaça fa referència a l'enderrocament de la reina Isabel II i que donà lloc al denominat Sexenni Democràtic. Aquesta inrurrecció s'inicià a Cadis i Barcelona s'hi adherí. Els anys previs es venia culpabilitzant la Reina de tots els problemes d'Espanya. Al mig d'aquests 6 anys hi va haver la Primera República, d'onze mesos de duració (1873-1874). Després, hi tornaren els borbons, amb Alfons XII d'Espanya.



Andavamo a prendere un caffè machiato a un posto di questa piazzetta del quartiere di Gràcia,  Barcellona. Andavamo un giorno alla settimana ma adesso abbiamo già cambiato di caffè e di piazzetta; sono cose della vita... In giugno, la jacaranda presenta i suoi fiori e di mattina il pavimento si mostra come se fosse un tappeto.

Questa piazza si chiama "piazzadella Rivoluzione di Settembre di 1868" e si riferisce a una rivolta che fece che la regina Isabella II fosse detronizzata e la Spagne stesse sei anni senza re o regina (e un anno di repubblica ufficiale, la Prima Repubblica).
-------------------

La plaza de la Revolución de septiembre de 1868, en el barrio barcelonés de Gràcia, presenta en junio su conjunto de jacarandas floridas. Esta plaza hace referencia a cuando en Cádiz se alzó una insurrección contra Isabel II que le despojó del trono, dando lugar al llamado Sexenio Democrático, período sin reyes en España pero que sólo sería una república entre 1873 i 1874 (la Primera República), que acabó con el regreso de la Monarquía en la persona de Alfonso XII.


PODI-.

Nessun commento:

Posta un commento